19. mars 2021 - 20:00 jusqu'à 21:30
Museum 't Kromhout, Amsterdam
Partager sur:

Ambigu #3: Ugly Pug | vendredi, 19. mars 2021

Ugly Pug - "Crossroads" in de concertserie Ambigu, een podium voor oude en nieuwe ambigue muziek.

About this Event

"Crossroads" - waar tegenpolen elkaar ontmoeten, met elkaar spelen en versmelten

Ugly Pug:

Juho Myllylä | blokfluiten, elektrische gitaar

Miron Andres | viola da gamba

Wesley Shen | klavecimbel

➝ uglypug.net


Ugly Pug is een multi-nationaal trio met blokfluiten, viola da gamba en klavecimbel dat zich richt op nieuwe muziek, gespeeld op historische instrumenten. Het kernstuk van dit nieuwe programma is "Crossroads" van Wilma Pistorius, een gloednieuwe compositie met een flexibele vorm. Dit programma streeft naar nieuwe hoogtepunten voor het ensemble waarbij extreme tegenpolen elkaar ontmoeten: atonaal versus tonaal, ruw versus lyrisch, geïmproviseerd versus vastgelegd, lelijk versus beeldschoon.


Ambigu - 4 concerten van ambigue muziek in het Museum ’t Kromhout, Amsterdam.

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek.

De concerten van Ambigu nemen plaats in het Museum ’t Kromhout, een voormalige scheepswerf in het centrum van Amsterdam - een buitengewone locatie met een robuuste en industriële sfeer dat verder reikt dan een conventionele concertomgeving.

Met de ambiguïteit kenmerkend van zowel oude als nieuwe muziek ongeacht de eeuwen ertussen als uitgangspunt, Ambigu fungeert als een toegankelijke platform voor experimenten, nieuwe benaderingen en concepten voor zowel de artiesten als concertbezoekers.

Ambigu is een initiatief van Stichting Musica Ambigua, een nieuwe stichting opgericht om zowel oude als nieuwe ambigue muziek te bevorderen. Ambigu is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Amsterdams fonds voor de kunst.